Fusies en overnames in de accountancy: “Cultuurfactor cruciaal”

In zijn werk als digitaal en strategisch adviseur helpt Stephan Burg accountantskantoren de omslag te maken van een traditioneel naar een cloud-based businessmodel. Sommige directies beseffen in een dergelijk traject dat ze niet de benodigde omvang hebben om de concurrentiestrijd aan te kunnen. Een fusie of overname ligt dan voor de hand.

Lees het artikel

Waar letten kopers op bij de verkoop van uw kantoor?

Veel kantooreigenaren uit de babyboomgeneratie staan op het punt hun kantoor over te dragen. Daardoor zal het aanbod de komende jaren fors toenemen. Kopers hebben dus meer te kiezen dan voorheen. Uw kantoor goed voorsorteren en presenteren aan kandidaatkopers is daarom belangrijk voor het tot stand komen van een geslaagde verkooptransactie. Maar hoe doet u dat?

Bekijk de PDF

Uw kantoor als pensioen

Voor veel kantooreigenaren vormt de waarde van hun kantoor of klantenportefeuille een substantieel onderdeel van hun oudedagsvoorziening. Voor anderen ligt dat anders. Dit artikel belicht de waarde van uw kantoor of klantenportefeuille vanuit pensioenperspectief. Dus in termen van premie, rendement, jaaroverzicht en opgebouwde rechten.

Bekijk de PDF

CONNACCT.NL PER 1 OKTOBER 2016 OFFICIEEL VAN START!

Per 1 oktober is ConnAcct.nl officieel van start gegaan. Een drietal overname specialisten bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de naam 'ConnAcct.nl'.

Lees verder

Kantoorwaardering en de Benchmark kantoorcijfers

Activa - januari 2016 - De jaarlijkse benchmark Kantoorcijfers biedt inzicht in cijfers, tarieven en resultaten van kantoren. Ook is de stand van zaken rond digitalisering uitgevraagd. Uit de benchmark volgt een ‘gemiddeld’ kantoor. Dit kantoor biedt houvast bij de waardebepaling van kantoren. Twee zelfstandige branchespecialisten, mr. Roel Mariën en Stephan Burg AA, geven hun visie en praktische tips.

Lees het volledige artikel

 

Fiscale aandachtspunten verkoop NOAB kantoor

“Death and taxes”. Een al lang bestaande levenswijsheid over twee onvermijdelijk elementen in het leven. Even onvermijdelijk is het dat ieder zelfstandig NOAB lid ooit een beslissing zal moeten nemen wat hij of zij met zijn of haar kantoor doet als het werkzame leven afgesloten mag worden. De fiscaliteit speelt daarbij (net zo onvermijdelijk) een belangrijke rol.

Bekijk de PDF

 

 

bg-1